Εξαιρετικό περίγραμμα εδάφους που ακολουθείται από ακρίβεια, δίνοντας πάντα τον έλεγχο στον χειριστή υπόσχεται ότι φέρνει η νέα δωδεκάμετρη σπαρτική Inspire 1200 C/S της Väderstad, τους επόμεους μήνες στην αγορά.

Η καρδιά της Inspire είναι το ανταποκρινόμενο σύστημα σποράς διπλού δίσκου. Έχει εξαιρετική ικανότητα προσαρμογής σε τυχόν ανωμαλίες στο χωράφι, διατηρώντας έτσι πάντα σταθερό το βάθος σποράς. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή τοποθέτηση των σπόρων και μια ομοιόμορφη ανάδυση σε ολόκληρο το χωράφι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα μοντέλα μπορούν να ελέγχουν την έξοδο σε οκτώ ξεχωριστά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι η Inspire 1200C/S μπορεί να πραγματοποιήσει μεταβλητό ρυθμό καθώς και έλεγχο τμήματος του 1,5 μέτρου.

Σύστημα ελέγχου νέας γενιάς

Τα σπαρτικά μηχανήματα Inspire 1200C/S είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ελέγχου Väderstad E-Control που βασίζονται -όπως και πριν- στο iPad. Το Väderstad E-Control συνδέεται ασύρματα με το μηχάνημα Väderstad επιτρέποντας πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες και τα δεδομένα του. Τώρα, μια πιο φιλική προς το χρήστη ρύθμιση και βαθμονόμηση γίνεται απομακρυσμένα, όπως η γενική παρακολούθηση και έλεγχος, όλα σε πραγματικό χρόνο.

Μεγάλη χοάνη με εξίσου μεγάλη πρόσβαση

Τα μηχανήματα σχεδιάστηκαν για υψηλή απόδοση με ελαχιστοποιημένο χρόνο διακοπής λειτουργίας στο πεδίο. Είναι εξοπλισμένα με μεγάλη χοάνη, με χαμηλό ύψος πλήρωσης και μεγάλο άνοιγμα. Η έκδοση μόνο για σπόρους, Inspire 1200S, είναι εξοπλισμένη με χοάνη 5000 λίτρων για σπόρους, ενώ η combi έκδοση Inspire 1200C διαθέτει χοάνη 7200 λίτρων που συγκρατεί και τους σπόρους και το λίπασμα σε δύο ξεχωριστές θήκες.

Με μεγάλη πλατφόρμα και σχεδιασμό με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση, όλα τα εξαρτήματα είναι προσεγγίσιμα άμεσα, λέει η κατασκευάστρια. Ο Σουηδός κατασκευαστής εκμεταλλεύεται την επιτυχία του Spirit και χρησιμοποιεί το διπλό δισκοειδές στοιχείο του, η επιλεγμένη απόσταση του οποίου είναι 12,5 cm. Στόχος είναι η γρήγορη σπορά, έως και 15 χλμ/ώρα και η οικονομία σε συγκεκριμένες ώρες.

Τα Väderstad Inspire 1200C/S θα παρουσιαστούν στην Agritechnica τον Φεβρουάριο του 2022. Οι πρώτες μονάδες 1200S θα παραδοθούν στα τέλη του 2022 ενώ η συνδυασμένη έκδοση 1200C θα αρχίσει να πωλείται την άνοιξη του 2023.